torsdag den 17. august 2017

Kulinarisk oplevelser i Thorshavn og omegn


Vi ankom til Færøerne 15. august og skal afsted i morgen 18. august.

Udgangspunktet var, at vi skulle spise 15. august på KOKS, og derudover havde vi booket i dag på Barbara. Derudover er det blev til middag på Áarstova i går og tre gange frokost på etika.

Her kommer omtalerne i rangorden. Jeg har forsøgt med karakterer på en 1-6 points skala.

1. KOKS (6 point). Færøerne, Thorshavn, KOKS  og Thorshavn, Áarstova

2. Áarstova (5 point) Thorshavn, Áarstova

3. etika (4-5 point) Færøerne, Thorshavn, KOKS  og Thorshavn, Áarstova

 


4. Barbara (1-2 point).Stedet var valgt og booket 27. marts på grund af flotte omtaler bl.a. i White Guide. Jeg valgte en all inclusive menu for at komme godt rundt i kortet. Jeg starter med det positive: sød og smilende betjening, gode råvarer, store portioner, hyggeligt lokale.


Men der var en del, der trak ned:
  • Jeg bestilte bord 27. marts, og synes det var ufedt at blive placeret lige ved indgangsdøren, med træk hver gang døren gik op og i. Det ringeste sted i restauranten
  • Det var meget store portioner, og det kan være godt, hvis man er meget sulten. Jeg synes det var overdrevent og tenderende til vulgært. Jeg spiste laksesalaten op, fordi den var afsindigt lækker, men den var meget stor.
  • Tredje ret var dampede muslinger, 15 flotte muslinger, hvor de 6 desværre ikke havde åbnet sig. Én ville have været tilgivelig, 6 er katastrofalt. Det vidner om at køkkenet ikke aner noget om håndtering af muslinger.
  • Fjerde ret var torsk, kammusslinger, rejer, croutoner, ærter mv. samt en sauce, man selv skulle hælde over. Det var synd at det hele var rodet sammen, for de var hver især fine råvarer, som var blandet uden at det virkede som om, der lå en tanke bag.
  • Vinene var interessante, men parringen med maden virkede ikke specielt gennemtænkt, og eventuelle tanker bag blev ikke delt med gæsterne.
  • Kaffen var på kantineniveau

Jeg begriber ikke, hvordan stedet har fået så positiv omtale. Der er ikke tale om en dårlig dag, når råvarer bliver fejlbehandlet. Det er rent sjuskeri, fordi man ikke gør sig umage … man lever på renomméet. Det kan man gøre en periode, men så bliver det gennemskuet.


Øv, en kedelig afslutning på en i øvrigt fantastisk stribe kulinarisk oplever på Færøerne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar