fredag den 18. august 2017

Frederiksminde - vilje, engagement, passsion (12.-13. august 2017)


 
Vi havde bestilt et Sanseophold på Frederiksminde 12.-13. august 2017, så direkte efter at have pakket ud fik vi kaffe og kage, gik en tur, og begyndte at lade op til aftenens 9-retters menu.

Det er et af de mest fantastiske måltider jeg har oplevet, måske det bedste nogensinde. 10 snacks med champagne, og 9 retter med genialt parrede vine, sommelier Emilie Øst-Jacobsen og hendes kolleger har  gjort det fantastisk.

Snacks og champagne


Saltet dansk makrel med østers, salat fra haven, grønne tomater og persilleUdsigt 18:37

Tatar med karseolie, peberrod, asier, surdej og cornichonmayonnaise


Kartofler fra haven med tørret pighvarrogn, tangolie, syltede asparges og Tegel ost

Grillet grønt med porreolie og sauce på fermenterede grøntsager


Bagt skærising med havesyre, salat, persille og kærnemælkssauce

 

Barbecue gris med enebærrøgede courgetter, havgus og gulerødder

 
Udsigt 19:59

Grillede kalvebrisler med kantareller og vilde løg


 
Udsigt 21:29

Mælkeis med jordbær, hyld og fermenteret honningUdsigt 21:54

Æbleis med havesyre og dild


Kaffe og sødt

 


Kommentarer 

 Jeg har gennemgået det måltid i hovedet flere gange, godt hjulpet af fotos af alle vine og retter, og den liste med alle retter og tilhørende vine, som vi fik, da vi forlod Frederiksminde.

Fem timers totaloplevelse. Den flotteste udsigt over Præstø fjord, et meget hyggeligt lokale, topprofessionelt og engageret personale på alle områder, fremragende mad, spændende vine og en kongenial parring af mad og vin.

Champagne og snacks var 4 serveringer med 10 forskellige snacks. Den store menu var 9 retter, den tilhørende vinmenu bestod af 9 vine, omhyggeligt matchet til maden, og det søde til kaffen omfattede 3 godbidder. Det lyder af meget, det ER meget, men ikke for meget, for naturligvis var det afstemt, så retterne ikke var ret store, og vinen var i en passende mængde.

 
Alle vinene var naturvine, og Emile fortalte omhyggeligt om hver enkelt vin, vi smagte den for sig og vi smagte den til maden; det var dér, det magiske skete, som det sker, når de involverede véd, hvad de har med at gøre: mad og vin går op i en højere enhed og bliver tilsammen mere end summen af de to dele.

Hver enkelt servering var fantastisk, det blev bedre og bedre i løbet af aftenen. Hvis jeg skulle vælge én favorit bliver det kalvebrislerne og Ultra-violet 2012, men alt var bare så supergodt.

Det er virkelig et måltid, og en aften, vi aldrig vil glemme. På min personlige liste over fantastiske måltider kommer det ind på første pladsen, det kniber sige lige ind foran det måltid fik vi sidste oktober på Substans.

Man kunne bare så tydeligt mærke vilje, engagement og passion på alle ledder i går, og ikke mindst Emilies entusiasme, viden og eminente parring af mad og vin var enestående.

Naturligvis huskede vi at rose og takke undervejs, jf. blogindlægget Om at rose andre og rose sig selv  :-)


Da vi afregnede, efter et lækkert morgenmåltid, lå der er sød hilsen fra Emilie, som vi havde fortalt om vores ferie og de tre besøg på Michelin-restauranter, og ønskede os en fortsat god ferie. En flot afslutning på et dejligt ophold.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar