søndag den 19. juli 2015

Work In Progress


Sankt Peders Stræde 34, 1453 København K, besøgt søndag den 19. juli 2015 kl. 17.50-20.00.

Fra Cofocos hjemmeside: ”Det eneste vi ved på nuværende tidspunkt er, at restauranten skal tage udgangspunkt i det spanske køkken. Vi har brug for din hjælp! Kom og spis og drik og fortæl os, hvad der virker. Arbejdstitlen for restauranten er Work In Progress, og konceptet er enkelt: Du får 4 retter & 4 glas vin for 450 kr.

Foromtalen var ikke til at stå for, vi kom med høje forventninger – vi er aldrig gået skuffede fra en Cofoco-restaurant – og vores forventninger blev overtruffet.

Betjeningen var meget opmærksom, alle retter og vine blev præsenteret flot. Fra start blev vi spurgt om der var nogen allergier, der skulle tages hensyn til. Der var mulighed for en saftmenu som alternativ til vinmenuen.

Vi blev også spurgt om vi ville stemme på aftenens bedste ret (af de fire normale retter), og det ville vi meget gerne. Kirsten valgte nummer 1, jeg nummer 2, det var svært, for det hele var rigtigt godt.


Vi fik et fantastisk måltid, som udover de lovede 4 retter med tilhørende vine bestod af to slags brød (inkluderet), olivenolie (inkluderet, udsøgt!), et glas cava og postevand (+ 45 kr. + 25 kr. pr. person) samt tre mellemretter (inkluderet).


Appetizer: Hotdog med chorizo i briochebrød med blæksprutteblæk samt kartoffelchips.


1. ret. Ovnbagte gulerødder, tomat, hvide bønner, oliven, friske ærter, på en bund af ærtepuré, med sortfodsskinke og gratineret manchego. Hvidvinen fik jeg desværre ikke noteret navnet på.


2. ret. Grillede kammuslinger på en bund af kartoffelsifon, små spinatblade vendt i brunet smør og revne mandler. Hvidvinen fik jeg desværre ikke noteret navnet på (ren chardonnay).


Mellemret: Gazpacho på tomat og jordbær med reje ceviche.


3. ret. Smørmør langtidsbraiseret svineskank på en bund af belugalinser med crudité af broccoli marinet i oliven og karamelliseret løg. Rødvinen fik jeg desværre ikke noteret navnet på (100 % tempranillo). Jeg bad om et ekstra glas, fik det, og det viste sig at være uden beregning - meget flot.


Mellemret: Bærgele, let, kold espressocreme toppet med lun citronskum.


4. ret: Hindbærsorbet, granite på rosenblade, hvid chokoladeganache med crumble og hyldeblomstgelé. Sherryen fik jeg desværre ikke noteret navnet på.

Et fantastisk måltid med 7 retter og 5 vine, alle retter udsøgt tilberedt, serveret og præsenteret. For en samelt pris på 1.040 kr. Det er et luksusmåltid til en meget attraktiv pris.

Vi har allerede besluttet at vi snart skal besøge Work in Progress igen, sammen med nogle af gourmeterne i familien, som bestemt vil værdsætte stedet efter fortjeneste.

1 kommentar:

  1. Det var en stor skål ketchup I fik til den sjove hotdog i forklædning :-)

    SvarSlet