tirsdag den 5. april 2016

Restaurant Pondus, Århus


 
Besøgt fredag den 1. april 2016 18.30-20.00.

Jeg skulle til et arrangement i Feldballe lørdag den 2. april kl. 8, så beslutningen om en overnatning i Århus fredag var nem at træffe. Vi var to, der gerne ville have noget lækkert og ikke for dyr mad. Jeg tjekkede naturligvis Michelins Nordic Guide for Bib Gourmand restauranter i Århus. Der er to, og jeg bookede bord på den ene: restaurant Pondus.

Det var et fremragende valg, og et sted, jeg helt sikkert vender tilbage til, næste gang jeg kommer i nærheden af Århus. Restaurant Pondus ligger helt centralt, på Åboulevarden 51, og er en lille, rustik og charmerende Bistro og vinbar.

Menuen er let at overskue: Der er to forretter, to hovedretter og to desserter. Der er et stort udvalg af vine, og mulighed for at købe en Ponduspakke med snacks, bobler, tre retter, tre vine, kaffe og sødt samt vand for 575 kr. Det er rørende for den kvalitet.

Vi blev imponeret fra start med surdejsbrød i en fantastisk kvalitet samt pisket smør.Til forret valgte vi det beskedent lydende ”Musling og kål”, som dækkede over rimmet kammusling med marineret grønkål, gedemælksyoghurt, syltede glaskål, tørret tang og hasselnødder. Vi bad den meget imødekommende tjener om at vælge et glad hvidvin til, og det blev Wittmann Scheurebe, trocken 2012 (Rheinessen).

Det var en vidunderlig ret og vinen matchede perfekt. På det tidspunkt tror jeg nok vi begge ønskede,  at vi bare kunne have taget den store menu, hvis ikke det lige havde været for arrangementet næste dag.


Til hovedret ”Torsk og gulerod”, som var stegt torsk med selleripuré, grillet gulerod, urtemandler, blandede urter og relish med æble og fennikel samt fiskesauce med brunet smør og citron. Dertil ønskede vi et glas rødvin, og valget faldt på en rødvin fra Loire, jeg mener det var Domaine Philippe Tessier, Cheverny 2014.

Torsken var helt vidunderlig. Skindet sprødt som flæskesvær, og det store torsketykke stegt perfekt. En helt igennem fantastisk hovedret og med et dejligt glas vin til.

Vi stoppede med det, og det kostede i alt 840 kr., en meget rimelig pris for to skarpe retter med god vin til.

Det er mere end fortjent, at restaurant Pondus har fået en Bib Gourmand, som gives til restauranter med veltillavet mad til rimelig pris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar