fredag den 16. november 2012

Restaurant Oubæk


En skøn vinmenu
I tirsdags spiste Kirsten og jeg på Restaurant Oubæk i Store Kongensgade. Det var en fødselsdagsgave fra hundene, som skulle indløses :-) Det var et meget flot valg de havde truffet!!

En almindelig tirsdagsaften …, og alle ca. 40 pladser var besat. Man sidder tæt, men ikke for tæt, betjeningen er venlig, opmærksom, ikke påtrængende, kompetent.

Vi startede med et glas crémant og fik derefter en 4-retters menu med tilhørende vinmenu.


Kammuslinger med soya/ingefær sauce. Dertil Riesling Herrenweg de Turckheim 2005 – Zind Humbrecht. En fortrinlig ret, jeg kunne dog have ønsket en anelse mere skarphed i smagen. Kammuslingerne har en fin, sart smag, men de kunne godt tåle lidt mere modspil. En anelse mere syrlig vin måske, men det er i luksusenden. En flot første ret.


Svamperavioli. Dertil Poilly-Fuissé – Bret Brothers 2008. Fremragende! Her gik alt op i en højere enhed, retten var en ren smagseksplosion, og vinen fantastisk til. Absolut aftenens favorit.


Boeuf bérnaise. Dertil Brunello di Montalcino 2005 – La Poderina. Totalt klassisk, enkelt og fremragende. Perfekt stegt for mig (lidt for rød for Kirsten, der blev ikke spurgt, hvordan man ønskede den), superbe pommes frites og en fantastisk bearnaise.


Æblekage. Dertil Muscat de Mireval, Domaine du Mas Neuf 2008. Æblekagen var fin, den medfølgende nøddeparfait så let som luft og smeltede på tungen.

Vi sluttede med to espressoer og kunne se tilbage på et aldeles fantastisk måltid.

Det er bistromad på et højt niveau, der er ingen slinger, serveringen er god og opmærksom. Vinvalget excellent. Bestemt et sted vi vil besøge igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar