søndag den 4. november 2012

Odd-fellowgaarden’s Bistro i Køge


I går fejrede vi min 60 års fødselsdag. Vi er temmelig kritiske med hensyn til mad og vin, og det har ikke været nemt at beslutte sig for stedet at afholde middagen. Men efter et par testspisninger var vi ikke i tvivl om Odd-fellowgaarden’s Bistro i Køge var et godt valg. Vi var heldige at kunne booke hele bistroen til selskabet på 17 personer, og efter en samtale med køkkenchef Kristian Østergaard var vi helt trygge ved at arrangementet lå i gode hænder.

Vi blev absolut ikke skuffede.

Som velkomstdrik fik vi Marquis de la Cour Collection Privée Brut, Loire.

Hors d’oeuvren var et udvalg af små retter: Oeuf en mayonnaise, med ristet malt, mayonnaisen baseret på hummer, paté de campagne, rillette (gris/kalv), chorizo, syltet porre samt to slags brød. Dertil Marquis de la Cour Collection Privée Brut, Loire.

2. servering var frikassé af svampe og hasselnødder i en smørsauce med krydderurter. Dertil 2009 Viognier Santa Barbara, Fess Parker Winery.

3. servering var hjemmerøget laks med skum og rogn med urteblade. Dertil 2009 Viognier Santa Barbara, Fess Parker Winery.

4. servering var langtidsstegt dyrekølle med dauphinekartoffel, små bagte tomater og rødvinsglace. For de, der ønskede det, var der mulighed for en ekstra servering. Dertil 2008 Coca i Fitó Montsant Jaspi Negre.

5. servering var fire oste: en fransk fastost, gedeosterulle, manchego og blåskimmelost. Dertil Kopke 10 years old porto.6. og sidste servering var en desserttallerken med frugtsalat med sabayonsauce, nøddekurv med blåbær/hindbær is, skumtop med chokoladepulver, hvid chokomousse med lakrids i hasselfragilité samt nougatparfait. Dertil 2010 Voület Casorzo, Fracchia, Piemonte.

Dækservietten er samtidig menukortet og der står, at bistroen ikke betragter sig som en gourmetrestaurant. Men det skal man ikke lade sig narre af. Kristian Østergaard er skarp og præcis i sin madlavning, han bobler af passion for sit arbejde, og hans begejstring ved at fortælle om maden er smittende.

Hver eneste servering var udsøgt, og det giver ikke den store mening at fremhæve den ene for anden. Men, gået på klingen vil jeg nok sige at frikasséen og Viognieren var aftenens allerbedste servering.

Den opmærksomme betjening og Kristian Østergaards villighed til at tale om detaljer om bl.a. lakserøgning var et yderligere plus.

Vi glæder os til at komme igen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar