onsdag den 4. august 2021

Bistro 17, Køge (4. august 2021)

♥♥♥♥♥♥
Østersfad og 1 glas champagne

Torvet 17 i Køge har en spændende historie. Jeg har ikke sat mig grundigt ind i den, men har fundet frem til at det første gang omtales i forbindelse med restaurationsvirksomhed i juni 1794, da værtshusholder og brændevinsbrænder Folmer Nielsen Dyrlund overtog ejendommen. I 1854 blev forhuset nyopført og i 1865 rummede bygningen Café Casino. Siden 1904, hvor gæstgiver Niels Rasmussen overtog huset, har der været restaurant og/eller hotel i huset. I nyere tid har Køge Bio ligget på matriklen, ligesom Café Vanilla. 
Nu har Bistro 17 overtaget bygningen og, som de skriver på deres hjemmeside: ”I forbindelse med tilblivelsen af Bistro 17 har det været afgørende at bibeholde salens arkitektur og stemning i selskabslokalet Biffen. Blandt andet er den originale scene genskabt med tanke og ønske om igen at vække liv i salen og skabe mindeværdige øjeblikke for B17's gæster.” 

Vi har læst og hørt meget godt om Bistro 17, og i dag valgte vi ret spontant at spise frokost på stedet.

Det var fatalt 😊

Vi fik en ekstraordinær oplevelse, en frokost der langt overgik vores ellers pænt høje forventninger, og vi kommer helt sikkert igen, mange gange!

Menuen er en stribe af fristelser, men valget var nu let her første gang. Kirsten valgte Grillet jomfruhummer med urtepesto, bitter salat i vinaigrette, grillet citron og focaccia (275 kr.), flotte, klargjorte og perfekt tilberedte. Dertil et glas hvidvin, Smoking Loon 2019, Oaked Chardonnay, Californien (85kr.).

Jeg var nødt til at tage signaturretten Østersfad og 1 glas champagne (245 kr.). Der var 4 østers med henholdsvis fermenteret chilisauce med blegselleri (bloody Mary!), Limevinaigrette, ingefær og finger limes, Fløde agurk og dild samt Nye ærter, salturt og løgblomst. 4 ekstraordinære tilberedninger, og de bedste østers jeg har smagt, det var fremragende.

Et skønt glas champagne ;-)

Champagnen - Jean Velut, Premier Temps, Brut – var det perfekte match.

Rørt oksetatar

Derefter havde jeg valgt Rørt oksetatar med kartoffelchips, aromatiske urter og pocheret æggeblomme creme (145 kr.). Den meget professionelle og opmærksomme betjening præsenterede denne (og de øvrige retter) meget flot, og nævnte at der indgik 23 ingredienser i serveringen. Jeg kan ikke finde ord for at beskrive, hvor godt jeg synes det var. 

Jeg bad om et glas rødvin til og fik Carlo Revello & Figli Langhe Nebbiolo 2019 (95 kr.), et vidunderligt glas vin med en pragtfuld duft og dejligt frugtig og drikkeklar, sin unge alder til trods. Et strålende valg til tataren. 

Én af hver!

Kirsten sluttede med af med én af hver af de fire petit fours: Macaron, Madeleines, Canelles og flødebolle. (120 kr.) og en kop americano (35 kr.). Det var fire perfekte delikatesser.

Inklusive vand (50 kr.) løb regningen op i 1.050 kr. Jeg gennemgik, seriøst!, regningen grundigt inden vi betalte, fordi jeg troede, der måtte være glemt noget. Men nej, det hele var med, og vi kan kun konkludere, at Køge har fået et spisested i den absolutte topklasse, og vi skal helt sikkert snart besøge det igen. Skaldyrsfadet SKAL vi smage!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar