lørdag den 4. november 2017

Trøffelaften på Restaurant Privaten i Køge den 3. november 2017


Far og datter - køkkenchef Kristian Østergaard og sommelier Cecilie Østergaard – havde inviteret til Trøffelaften, og Kirsten og jeg synes det var den perfekte gave til min 65 års fødselsdag i går.

Restaurant Privaten ligger på 1. sal i Odd-fellowgaardens Hus i Køge. Citat fra hjemmesiden: ”Den bedste beskrivelse er vel, at vi inviterer indenfor til en Old-school, klassisk fransk/dansk spiseopleve ”hjemme hos os”, med inspiration fra de retter Kristian lavede med/hos de store Michelin chefer, for godt og vel 30 år siden, inde i København – blot opdateret til den nutidige stil og med de tilberednings muligheder vi har i dag.”


Vi kom lidt i 18, blev guidet op på første sal og blev budt velkommen med en aperitif bestående af friskpresset æblesaft og Bourbon whisky – en meget lækker og forfriskende start på en fantastisk aften.

Så blev der skænket champagne og vi fik en haps bestående af et lille stykke surdejsbrød ristet i olivenolie og med tynde skiver trøffel. En himmerigsmundfuld – Cecilie og Kristian introducerede hver servering, og om denne ret fortalte Kristian, at han havde den fra Claus Meyer, som havde den fra sin franske lærermester, der fortalte, at den ret var beviset på at Gud eksisterer!

Vi var 17 gæster ved 6 borde og der blev virkelig kræset om os, fortalt om mad og vin, suppleret i glassene, og der var en fantastisk hyggelig stemning, som bare blev bedre og bedre i løbet af aftenen.


Første ret fra ”Klassisk indbagt trøffelsuppe med foie gras”, med perfekt sprød mørdej og store stykker trøffel og foie gras i den sublime suppe. Champagnen matchede perfekt.


Anden ret var ”Råstegt hummer på spinat med trøffel-bearnaise” Dertil en Saint Aubin på 100 % Chardonnay fra 2014 mener jeg, jeg fik desværre ikke noteret detaljer om vinene.


Tredje ret var ”Fettuccine med trøffel og parmesan” Dertil en rød Bourgogne på 100 % Pinot Noir fra 2014

Cecilie præsenterede vinene


Fjerde ret, ”hovedretten” var ”Krondyrs filet med trøffelcrebinet og Sauce Périgueux”, med kartoffelgratin og en formidabel 2008 Castello di Verduno Barbaresco Faset, som med sin syrlighed gav den lidt tunge ret et flot modspil.


Femte og sidste ret var ”To trøffelbagte råmælksoste i gulerodssuppe” med et totalt overraskende vinvalg: en hvid, sød Rioja fra 2003, et perfekt match til ostene.


Vi sluttede af med kaffe og chokoladetrøfler i variationer.


Og så kom der lige en bonus til allersidst, det var J-dag og der kom en champagnebowle med Tuborgs julebryg til at slutte af med.


Det var en vidunderlig aften, med en masse fantastiske retter og vine, serveret med begejstring og stolthed, betjeningen var superb og stemningen i top.

Vi glæder os til at komme igen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar