fredag den 4. juli 2014

Brasseriet Baum, Køge (2. juli 2014)


Brasseriet Baum (Vinbar & Tapas) åbnede 2. juni 2014. Det ligger fantastisk i Torvebyen i Køge, lige ned til Køge Å.

Kirsten og jeg besøgte stedet onsdag 2. juli med ganske store forventninger især baseret på hjemmesiden. Desværre kunne Brasseriet denne aften ikke indfri forventningerne. Et brasserie er for os et sted, hvor der serveres rustikke franske retter tilberedt i eget køkken. Det er der ikke tale om her. Der blev til aften kun serveret forretter og desserter samt tapas som hovedret.

Vi kastede os ud i den store udgave kaldet Alt I én, som præsenteres således: ”Min 2 cuv. Luxus tapas med fisk, samt vinmenu. Start med mousserende vin, 2 gl hvidvin , 2 gl rødvin, 1 glas dessertvin & kaffe. 548,-pr. cov.”

Luxus tapas med fisk præsenteres således: ”1 skive sortfodsskinke , 1 skive Serrano skinke, 1 skive foie gras, 3 slags salami, ølpølser, røget laks, krabbesalat, 4 slags oste, fløderørt leverpostej, pesto, vilde oliven, Artiskok creme, Semi dried tomater, Chornichoner, friskbagtbrød”.

Den venlige og velmenende - men meget ukyndige - tjener tog fint imod bestillingen og sagde, at vi så skulle starte med noget hvidvin. Vi nævnte, at i følge kortet skulle vi starte med noget mousserende, hvilke vi så fik. Det havde været dejligt med lidt snacks, nødder eller oliven til, men der var intet.

Så kom hele tapas-fadet på bordet (se foto) og vi fik det første glas vin, et ret anonymt glas chardonnay (fransk, fik ikke noteret detaljer). Vi synes det er spændende at smage vine og mad på tværs, så vi fik overtalt til at vi fik alle fire vine på bordet på én gang.

Vi havde håbet på (og regnet med), at der var tænkt over kombination mad/vin. Det var der bestemt ikke. En anonym chardonnay og en ligeså anonym sauvignon blanc, vi kan ikke lige se hvilke del af menuen, de skulle matche.

Fisken bestod af et ganske kedeligt stykke laks, man kan se på billedet, at det ikke er ret spændende. Krabbesalaten var meget anonym, blev peppet op af lidt salt og peber, men kedelig. Foie gras'en var i særklasse smagløs.

Charcuteri og oste var ok, bortset fra at tjeneren ikke kunne præsentere dem ordentligt, der var 3-4 af dem, der lå på fadet, som han ikke kendte navnet på.

Dessertvin uden dessert, ja det kan man da godt prøve. Lidt petit four kunne måske overvejes? Eller en miniudgave af noget fra dessertkortet. Vi spurgte hvilken vin det var, og trods flere forsøg kunne vi kun få at vide at det var en italiensk dessertvin …

Jeg ville rigtigt gerne kunne skrive noget mere positivt end at betjeningen var venlig og imødekommende. Men nej. En tjener der ikke kan præsentere det, vi fik serveret, ordentligt, vine der ikke var matchet i forhold til maden, manglende vinkendskab samt flere discountagtige varer. Det er ikke godt nok.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar