lørdag den 4. august 2012

Traktørstedet 3. august 2012


Vi har en tradition med at besøge Traktørstedet Gjorslev Bøgeskov en gang om året. De sidste 4 år har vi kun svigtet i 2011. Under Irene og Peter Frimann var Traktørstedet blevet til en institution med de legendariske frokostbuffeter og aftenbuffeter, med er stort udvalg af traditionelle retter tilberedt fra bunden og baseret på så vidt muligt lokale råvarer. Hvert år lidt fornyelse, men helst ikke for meget, og der var et stort stampublikum til stedet. Kvaliteten var ualmindeligt høj, prisen rimelig og det var en rigtig god idé at bestille bord i højsæsonen!

Nu har Pia Johansen, Claus Johansen og Claus Petersen taget over, så da vi besøgte stedet i går var omgivelserne næsten som de plejer at være, men menuen helt anderledes. Der var lidt stille synes vi for en fredag aften. Vi valgte at sidde udendørs i det flotte sommervejr, og det var bare en fornøjelse. Udsigten er uovertruffen over til Bøgeskov Lystbådehavn og ud over Køge Bugt, der var gang i lystfiskeri og badning. En flot sommeraften.

Der er et nydeligt og overskueligt menukort med tre forretter, to hovedretter og tre desserter, samt to hovedretter derudover. Der var et ligeså overskueligt kort over drikkevarer. Da vi gik, fandt vi ud af at der også var et vinkort, men det fik vi ikke at se da vi skulle vælge drikke.


Vi valgte alle fire Torsketerrin med jomfruhummer, spinatsalat & rabarber i ingefær til forret. De andre muligheder var Rejecocktail, med grønne asparges & Thousand Island dressing samt Cæsarsalat med kylling. Tre valgte Unghanebryst, saute af sommerkål, pomme rissole & estragonsauce som hovedret mens jeg valgte dagens fisk (skrubbe) med nye kartofler, gulerødder og forårsløg. To valgte Chokolademousse med blåbær & ristede mandelflager til dessert, de andre valgmuligheder var Pandekager med vaniljeis & orangesauce samt Jordbær med vaniljeis & myntesirup.

Prisen er 195 kr. for en ret, 280 kr. for to retter og 320 kr. for tre. Det er ”københavnerpriser”, ligesom det at tage 30 kr. for en kande vand virkede lidt pågående, når vi i øvrigt bestilte både vin, øl og kaffe. Maden var bestemt ok, men ikke på et niveau, som prisen afspejler. Forretten var nydelig, men lidt tam i det. Min hovedret var en nydeligt stegt skrubbe, men de nye kartofler havde fået for meget og gulerødder (2 stk.) og forårsløg (1 stk.) var ok, men altså ikke noget der kræver den store indsats af køkkenet.

Så pænt og nydeligt, men ikke noget at tage langt for. Og det bliver den helt store udfordring for Traktørstedet. Med det ret beskedne menukort og det – i forhold til Frimanns – helt traditionelle koncept, bliver det ualmindeligt svært at tiltrække kunder. Udsigten er fantastisk, men beliggenheden er ikke nem. Stedet ligger langt fra alfarvej og det er ikke et sted man lige kommer forbi. Mange vil sikkert, som vi, komme forbi en enkelt gang, og sammenligne med ”gamle” dage. Og den sammenligning falder desværre ikke ud til det nuværende Traktørsteds fordel.

Der kræves noget ekstra for at lokke kunderne til. Og det var bestemt ikke det vi oplevede denne fredag aften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar