tirsdag den 17. juli 2012

Vespa


Corleone er en lille by og en kommune i provinsen Palermo på Sicilien, mest kendt for Godfather-filmene, men i dag lagde den navn til den menu vi fik på Vespa i St. Kongensgade, som led i Cofoco-kædens SPIS-kampagne.

Som man kan se på billedet ovenfor er de ydre rammer ikke prangende, og indenfor ser der også næsten spartansk ud. Der er mange borde og stole, der er ikke gjort noget ud af indretningen, her er fokus på mad, vin og god betjening. Det gør også at prisen kan holdes på et overordentlig attraktivt niveau. Nedenstående menu koster normalt 250 kr., vi havde via SPIS-kampagnen købt den for 175 kr. Drikkevarer kostede 495 kr., men vi flottede os også med både drinks til at starte med, en flaske vin og kaffe og grappa. Men samlet fantastisk billigt for et virkelig fremragende måltid.

Menuen:

Antipasti della Casa:
  • Caponata alla nostra – Siciliansk aubergine salat
  • Olive – Oliven
  • Ventricina – Kryddersalami
  • Coppa – Lufttørret skinke
  • Insalata di farro con polipo e verdurine – Speltsalat med blæksprutte og grønt
  • Arancici di riso – Fritteret tomatrisotto
  • Insalata caprese – Tomatsalat med Galbani mozzarella og frisk basilikum
  • Peperoni alla contadina – Grillet peberfrugt
  • Pomodori alla Corleone – Gratinerede tomater med rasp og urter
  • Torta di verdure – Tærte af grønsager
De ti retter blev serveret samlet, og var alle små, udsøgte mundfulde. Omhyggeligt tilberedt/udvalgt, serveret enkelt med to slags brød til, og vi nød det hele. Det eneste vi levnede var olivensten og tomatstilke :-)


Primo: Tagliolini cosa nostra – Tagliolini med kødboller i tyk sauce af tomat. To små kødboller, en udsøgt tomatsauce og tagliolini al dente. Vi ville selv have krydret en anelse skarpere, men det var rigtigt godt.


Secondo: Scaloppine Mafiose – Tynde skiver kalveinderlår i marsalasauce og dagens tilbehør. To pæne skiver grillstegt kalveinderlår, to tomater, en champignon, nogle grønne asparges, lidt agurkesalat og en fantastisk sauce. Nogen ville have savnet noget tilbehør, men ikke vi. Alle ingredienserne fremstod hver især flot, og det hele gik op i en højere enhed. Fantastisk!


Dolce: Cassata siciliana – Siciliansk ricottatærte med frugt Jeg var kommet til at spise af den inden jeg fik taget fotoet, men det var da også himmerigsmundfulde.


Vi startede med en prosecco og en campari soda, som gennemgående vin fik vi Chianti Superiore DOCG - Castello di Monastero, 2010, og vi sluttede med espresso og en enkelt grappa. En del af Cofoco-konceptet er at der er ganske få retter at vælge imellem, og i SPIS-kampagnen er der kun én menu pr. spisested. Det giver naturligvis optimale muligheder for at tilberede og servere effektivt. Selvom der var fuldt hus oplevede vi ingen ventetid, og der var god, venlig og opmærksom betjening.

Det eneste negative jeg kan sige om aftenen er, at rødvinen, som blev stillet på bordet, da vi fik drinksene, havde prop. Det opdagede jeg, da jeg hældte et glas op, da vi fik antipastien. Jeg behøvede ikke smage på vinen, der var bare markant prop, og den blev byttet uden videre. Det ville have været nemt at konstatere inden den blev stillet på bordet.

Ellers er der intet negativt at sige; fantastisk mad, god betjening og et overordentlig fornuftigt prisniveau. Det kan varmt anbefales at aflægge Vespa et besøg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar