fredag den 12. august 2016

Restaurant Herthadalen


Fredag den 12. august

Restaurant Herthadalen ligger på Slangealleen 1 i Lejre. Som de skriver på deres hjemmeside: ”For enden af Nordeuropas længste allé, som er en del af Ledreborg Gods, ligger Herthadalen smukt gemt i skoven i Danmarks nye Nationalpark – Skjoldungelandet.


Vi havde spontant besluttet at køre ud og gå tur med hundene i området. Da vi var færdige blev vi tiltrukket af madlugten, kom i snak med den søde tjener, og inden vi havde set os om sad vi udendørs med den skønneste udsigt over Knapsø og klar til at bestille frokost.

Frokostkortet er ganske overskueligt. Der var en Sprød sommersalat med friske urter og hjemmerøget laks samt blomster fra baghaven (125 kr.)., et charcuteribræt med tørret skinke, pølser, ost og fisk samt sødt & sprødt (135 kr.) og en 3-retters frokostmenu (250 kr.), som i dag bestod af kulmule, perlehøne og koldskål med is.

Vi valgte sommersalaten og charcuteribrættet. Dertil valgte vi Tuborg Rå (35 kr.) og Herslev Landøl (65 kr.). Brød fulgte med og kildevand fra en lokal artesisk kilde var gratis.

Det var en dejlig frokost.

Tjeneren havde sagt at salaten var stor, og det var den bestemt, Kirsten kunne ikke spise op. Der var ikke en finger at sætte på den salat.

Charcuteribrættet omfattede lun lammepølse, romanescopesto, rimmet kulmule, lakserillette, trøffelpølse, en anden pølse, skinke, et stykke brie samt hjemmesyltede tomater fra haven. Det blev appetitligt serveret på et bræt, med Herthadalen indgraveret, og vigtigere: det hele var lækkert.

Lammepølsen var exceptionelt god og flot matchet af pestoen, de syltede tomater kom i rigelig mængde og var perfekte. Jeg kunne måske have ønsket lidt mere bid i lakserilletten og kulmulen. Brødet var lunt og serveret med smør med høaske.

Herthadalen ligger ikke på alfarvej, men er bestemt er omvej værd.

Vi har fået vældig lyst til at prøve et af de fredagsarrangementer, de annoncerer med på deres hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar